Over mij

Als ik later groot ben

Ik had het geluk dat ik als klein jongetje al wist wat ik wilde worden, namelijk zanger. Gedurende de hele lagere schooltijd als ook de middelbare school is dat nooit anders geweest. Waar ik vriendjes zag switchen van piloot naar profvoetballer, om vervolgens toch iets heel anders te worden, bleef het bij mij altijd bij ‘zingen’ . En daar werkte ik hard voor.

Naast school en sporten zong ik in het jongenskoor in Oldenzaal, was ik een duo met mijn broer en zat ik verder op mijn slaapkamer eindeloos Simon & Garfunkel en Don mcLean te luisteren. Op mijn 16e werd ik toegelaten op de vooropleiding van het conservatorium van Enschede en 2 jaar later verliet ik Twente om aan het conservatorium van Tilburg te studeren.

Studeren in Tilburg

Aan het Fontys conservatorium in Tilburg volgde ik de opleiding Muziektheater. Ik vind dat de stem en muziek altijd in dienst staan van het verhaal dat een liedje vertelt. Daarom paste een opleiding waarin dat verhaal centraal staat, ook goed bij mij. Echter, had ik al snel door dat ik uiteindelijk niet de musicalwereld in wilde. Mijn muzikale hart lag toch veel meer bij de diversiteit die pop en soul met zich meebrengt.

Ook wilde ik graag nog meer mijn eigen muzikale verhaal vertellen. Tijdens mijn master aan hetzelfde conservatorium specialiseerde ik me dus in Songwriting.

Optreden

Sinds mijn afstuderen heb ik in verschillende bands en formaties gezongen. Inmiddels treed ik zo’n 90-110 keer per jaar op. Van bruiloften tot stadions, van kinderverjaardagen tot popfestivals. Alleen of met (grote) bands. Benieuwd wat ik allemaal doe? Kijk vooral even op de pagina ‘Formaties & bands’ voor meer informatie.

Daarnaast geef ik les op mijn eigen zangschool in Groesbeek en bij Zinder in Tiel

Muzikale helden

Hoewel ik opgegroeid ben met Simon & Garfunkel, Don McLean en Janis Ian, is mijn interesse steeds meer uitgebreid naar de souliconen, zoals Stevie Wonder, Aretha Franklin, en mijn all-time favourite: Ray Charles. De passie voor muziek stroomt uit elke vezel en dat voel je in zijn muziek, timing, solo’s en doorleefde stem.

Schrijven en album

Toen ik 14 was schreef ik mijn eerste liedje, uiteraard met de poëtische teksten die hoorden bij een jongen die net een beetje Engels sprak en zijn gierende hormonen vertaalde in teksten als ‘I want to have her in my life, everyday’.

Hiermee was schrijfdrang wel aangezet en resulteerde van schrijven en aanklooien met mijn broer in de kamer, tot het uitbrengen van mijn eerste album Crossover in 2016.

Daarnaast coach ik (beginnende) songwriters en deel ik zo graag mijn passie voor het schrijven.

Neem contact op

11 + 12 =